Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@18:30:09 GMT

جنگ قیمت بین تولید کنندگان گاز به بازار جهانی می رسد

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۹۸۵۱۹

جنگ قیمت بین تولید کنندگان گاز به بازار جهانی می رسد

به احتمال زیاد خیلی زود شاهد یک جنگ قیمتی بین تولید کنندگان گاز LNG در جهان خواهیم بود و کشورها مجبور خواهند شد پس از پر شدن انبارهای خود برای حفظ سهم بازار قیمت‌ها را پایین بکشند.

 

به گزارش پول نیوز به نقل از راشاتودی، به لطف افزایش تقاضای نفت در بازار جهانی، با کمتر شدن محدودیت‌های اجتماعی و فعالیت‌های اقتصادی برای کنترل شیوع کرونا در کشورها و همچنین کاهش عرضه نفت از سوی کشورهای اوپک پلاس، قیمت نفت روندی افزایشی را در پیش گرفته است اما در بازار گاز هنوز اول بحران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در حالی که بسیاری بر این باورند که تا مدت‌ها بعید است شاهد تکرار دوباره منفی شدن قیمت نفت در بازار جهانی باشیم اما مؤسسه CFTC اخیرا به کارگزاران، مؤسسات مبادله نفتی و دیگر دفاتر درگیر در مبادلات حوزه انرژی هشدار داده که منفی شدن قیمت همچنان محتمل است.

 

در بازار جهانی گاز نیز شاهد روند مشابهی هستیم.

 

قطر به عنوان بزرگترین صادر کننده LNG در جهان از یک طرف با کاهش تقاضا مواجه شده و از طرف دیگر مخازن ذخیره گازش رو به اتمام است و دیر یا زود این کشور مجبور خواهد شد یا تولید خود را کاهش دهد و یا اینکه با پایین آوردن قیمت خود را درگیر جنگ بر سر تصاحب سهم بازار با کشورهایی نظیر روسیه، استرالیا، نروژ و آمریکا کند. در هر دو صورت شرایط برای قطر باخت باخت است.

 

پس از کاهش تقاضا برای LNG قطر در بازارهای آسیایی این کشور در ماه فوریه محموله‌های خود را به سمت شمال غربی اروپا روانه کرد اما پس از مدتی به خاطر شدت گرفتن شیوع کرونا، در این بازارها نیز تقاضا برای گاز افت کرد و قطری‌ها مجبور شدند مازاد تولید خود را ذخیره کنند.

 

اما همانند آنچه در بازار نفت شاهد بودیم فضا برای ذخیره گاز به زودی تمام خواهد شد.

 

قطری‌ها در حال پر کردن 17 سوپر تانکر حمل گاز هستند و نکته اینجاست که هزینه ذخیره گاز در شناورها بسیار بیشتر از هزینه ذخیره نفت در نفتکش‌هاست و به همین خاطر آنها باید خیلی زود فکری به حال ذخایر خود کنند.

 

پایین بودن هزینه تولید LNG در قطر ممکن است باعث شود این کشور به سمت پایین آوردن قیمت روی بیاورد که در صورت انتخاب این گزینه ممکن است شاهد همان اتفاقاتی باشیم که در بازار نفت بین عربستان و روسیه در جنگ بر سر قیمت بودیم.

 

در صورتی هم که قطری‌ها به کاهش تولید روی بیاورند این مسئله هم برای آنها زیانبار است چرا که آنها مجبور شده‌اند تولید نفت خود را نیز کاهش دهند.

 

حتی اگر شاهد کاهش تولید LNG از سوی بازیگران بازار از جمله استرالیا و آمریکا هم باشیم شرایط قمیت گاز در کوتاه مدت همچنان مطلوب نخواهد شد.

 

همین حالا هم شاهد پایین بودن قیمت گاز برای تحویل در فصل تابستان نسبت به زمستانی که گذشت؛ هستیم.

 

چرا که قراردادهای آتی گاز با تخفیفات بسیار بیشتری نسبت به سال گذشته و سال‌های قبل از آن بسته می‌شوند که نشاندهنده فاز نزولی قیمت در آینده نزدیک است.

 

ممکن است طی هفته‌های آینده شاهد شکل گیری عرضه سنگین گاز در بازار و سقوط قیمت باشیم.

 

بلومبرگ پیش‌بینی کرده که این مسئله باعث خواهد شد تا در ماه اکتبر شاهد بالاترین مازاد عرضه تولید گاز آمریکا در تاریخ این کشور باشیم.

 

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که آنچه در بازار نفت طی ماه آوریل شاهد بودیم ممکن است تا حدودی طی هفته‌های آینده در بازار گاز تکرار شود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: پول نیوز کرونا تقاضای نفت بازار جهانی گاز بازار نفت بازار جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۸۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی

به گزارش خبرنگار مهر، آمار تولید و نیاز بازار سبب می‌شود تا محصولات مورد نیاز به ویژه در صنایع غذایی دچار کم‌بود و پیش‌بود نباشد. کم‌بود سبب افزایش قیمت و زیان مصرف کننده و پیش‌بود موجب کاهش قیمت و ضرر کشاورز می‌شود.

کشاورزان به دلیل عدم برنامه ریزی از سوی نهاد متولی، بر اساس تجربه و رخدادهای کوتاه مدت محصولی را برای کشت انتخاب می‌کنند. به عنوان مثال اگر سال گذشته تولید پیاز با حجم بالا بود و بازار با کم‌بود سیب زمینی رو به رو شد امسال کشاورزان حجم زیادی سیب زمینی کاشتند.

قیمت سبزی و صیفی جات از اواخر فروردین سال جاری روند افزایشی داشت و این امر به ویژه در بازار پیاز و گوجه فرنگی محسوس‌تر بود. در این باره رئیس اتحادیه میوه و تره بار افزایش قیمت‌ها را مربوط به نرخ محصولات از سوی بارفروشان اعلام کرد و گفت، تعیین قیمت در بازار بارفروشان بر اساس عرضه و تقاضا بوده که نوعی هرج و مرج به وجود آورده است.

در حوزه تأمین بازار گوجه فرنگی مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی هم گفت: دو پروژه مهم در استان‌های نیمه شمالی و جنوبی کشور برای تأمین گوجه‌فرنگی مورد نیاز در فصل پاییز پیگیری می‌شود.

حسین اصغری عنوان کرد: طی برنامه‌ریزی و مشورت با استان‌ها، پروژه افزایش تولید در مناطق جنوبی کشور از طریق افزایش سطح زیر کشت و عملکرد تولید در واحد سطح و پروژه نگهداری مزارع تولید تابستانه در استان‌های نیمه شمالی کشور برای تولید پاییزه گوجه‌فرنگی در دستور کار این دفتر قرار گرفته است. انتظار داریم با اجرای این دو پروژه حدود ۳۰۰ هزار تن گوجه‌فرنگی در فصل پاییز با هدف تأمین نیاز بازار داخلی و خارجی تولید شود.

وی با بیان اینکه مباحث مربوط به این دو پروژه از آذر ۱۴۰۲ پیگیری می‌شود، بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی در استان‌های شمالی کشور مانند قزوین، آذربایجان شرقی و آذربایجان‌غربی تاکید کرد و گفت: برای توسعه کشت داربستی این محصول حداقل باید در سطح یک هزار هکتار کار کنیم که در حال حاضر هم نمونه‌های موفقی از کشت داربستی در استان‌های قزوین و بخشی از استان فارس وجود دارد.

وی با بیان اینکه علت تاکید بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی این است که با افزایش تولید، قیمت کنترل شود ادامه داد: برای تولید گوجه‌فرنگی در کشت داربستی، از ارقام فضای باز استفاده می‌شود هر چند که ارقام مشترک و دومنظوره فضای باز و گلخانه‌ای هم وجود دارد.

اصغری توسعه کشت گوجه‌فرنگی در فضای باز در مناطق مستعد با هدف افزایش تولید را از دیگر برنامه‌های این دفتر عنوان کرد و گفت: استان‌هایی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر و خوزستان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی اعلام آمادگی کرده‌اند. ‌

کد خبر 6092417 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است